Красимир Инински: Тези медали са плод на много труд и лишения

След днешните финали на Европейското първенство по бокс за жени президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински беше на седмото небе от щастие.

За това си имаше и причина - България завоюва четири медала с пет състезателки на Евро 2014 - злато на Стойка Петрова в кат. до 51 кг, сребърни отличия за Севда Асенова (48 кг) и Светлана Каменова (57 кг), и бронз за Деница Елисеева (60 кг).

"На първо място искам да изкажа своята благодарност на нашите състезателки, които представиха повече от достойно българския бокс на ринга в Букурещ. И най-вече искам да изкажа своята благодарност на старши треньора Павел Сяров, който съумя да сплоти отбора и да стигне до тези наистина впечатляващи резултати.

Благодаря за всеотдайността и лишенията на треньора Павел Сяров, както и на неговите момичета. Вярвам, че се работи добре и вървим по правилния път.

В Букурещ стана ясно, че в бокса няма случайности, а всичко е плод на много труд, на много лишения и на колективна работа на всяко едно ниво. И в Букурещ доказахме старата максима - който иска, може!", каза по телефона от Букурещ пред БТА Инински.