Плевен има проект за модерен спортен комплекс

снимка: Булфото

Плевен има готов проект за спортен комплекс с футболно игрище и летоатлетическа писта на стойност 1,5 милиона лева. Това съобщи кметът проф. Димитър Стойков.

Идеята е игрището да се използва за детските и младежки футболни отбори, които вече са 16 на брой, а пистата - за подготовка на атлетите като замени досегашната на стадион "Плевен", която е амортизирана, съобщава БТА.

Това ще улесни преустройството на стадиона, като се изградят източните трибуни по близо до футболния терен, поясни Стойков.

Министерството на младежка и спорта предстои да осигури средства за обновяване на покритата лекоатлетическа писта и на спортното училище, припомни кметът. Площадката на изоставената от години колописта също дава възможности за преустройство и създаване на многофункционална спортна база, добави той.

В общината се обсъждат идеи за разкриване на хиподрум, като те биха могли да се реализират чрез публично-частно партньорство. Частна фирма проявявала интерес към това начинание. Общо за спортните обекти в Плевен, които ще бъдат реализирани в следващите години, ще търсят над 20 милиона лева инвестиции от държавата и от други източници, каза кметът.

Наскоро бе завършено строителството на нов спортен комплекс в града, започнато при предишния кмет Найден Зеленогорски и приключено от екипа на проф. Стойков - покрит плувен комплекс в центъра, с много екстри за спорт и фитнес. Скоро той ще бъде отдаден чрез търг под наем при първоначална цена 2200 лв. месечно.