Ивет Лалова пропуска зимния сезон

снимка: Булфото

Ивет Лалова не планира да се състезава в близките месеци и ще пропусне зимния сезон в леката атлетика. Това разкри самата тя вчера на церемонията за Спортист на годината, на която беше водеща.

Припомняме, че Лалова бе наградена като 5-та в престижната класация, като другият представител на Царицата на спортовете в топ 10 бе Георги Иванов – представил се най-добре от българите на Световното първенство в Москва тази година – той получи статуетка за номер 9.

Първият ми старт през 2014-та няма да бъде през зимния сезон“, коментира Лалова. „Не изключвам възможността, но по принцип не съм заявила участие на турнири в зала, защото не влиза в плановете ми.

Такива турнири винаги влияят на подготовката ми за лятото, сега ще опитам да подходя по-различно. Искам да се подготвя по-добре, за да бъда много по-силна на пистата. Може би в края на пролетта ще направя първия си старт“, каза още Ивет.

Колкото до представянето си през 2013-та година, тя заяви, че „малките ѝ победи“ са ѝ дали самочувствие, от което е имала нужда.