( ПЪЛЕН ЗАПИС) Лукойл Академик се сбогува с Европа с фиаско в Румъния

Сезонът за Лукойл Академик в евротурнирите приключи със загуба от румънския Клуж Напока като гост - 70-83. В група Е от ФИБА Къп, Лукойл успя да победи два пъти само Динамо Тбилиси и завършва на трето място в класирането.

Клуж и Истанбул Буюкшехир продължават в следващата групова фаза на турнира, докато Академик може да се съсредоточи върху българското първенство. Румънският тим води от началото до края, макар така и да не успя да се откъсне сериозно в резултата.

Лукойл загуби борбата и като цяло получи доста точки в подкошието. Домакините изпълниха и двойно повече наказателни удари. На почивката Академик изоставаше с 34-41 и успя почти да навакса изоставането си със силно начало на третата четвърт. Пасивът на българския шампион стана само две точки, три минути преди края на частта, но серия за Клуж върна разликата.

Христо Николов държеше Лукойл на преодолима дистанция до средата на последния период, но бившият играч наАкадемик Желко Шакич довърши започнатото за Клуж.

Шакич завърши с 13 точки за румънците, а Христо Николов със своите 21 бе най-резултатен за Лукойл. Далтън Пепър остана без кош в двубоя, а Кийт Клантън също не се разписа, но поне взе 11 борби.