Булс бра яко срам в Индиана, Пейсърс с велик обрат

Индиана Пейсърс изтръгна драматична победа с 98-96 над Чикаго Булс в мач от редовния сезон в НБА. Домакините бяха фаворит, но през цялото време с изключение на последните 30 секунди изоставаха с много от гостите.

Булс изненадващо поведе още в първата чевтвъртина с 30-20 точки и контролираше уверено случващото се на терена. Чикаго нижеше тройки и завършваше успешно почти всяка своя акция от зоната за 2 точки. Индиана пък постоянно пробваше да съкрати изоставането с отчаяни опити за далечна стрелба, който все не влизаха в коша.

Така на полувремето Булс вече бе напред с цели 16 точки.

През третата четвъртина Индиана намали леко дистанцията и в един момент падаше само с 8-9 точки. После обаче Чикаго отново наниза няколко поредни коша и пак се откъсна чувствително. Преди последната част гостите водеха с 14 точки и почти никой в залата не вярвашев чудото.

Разликата се поддържаше сериозна в полза на Чикаго до финалните няколко минутки. Тогава изведнъж Пейсърс заработи здраво в защита, а свеовременно чрез Богдан Богданович заби няколко тройки. Индиана сътвори чудото в самия край, когато новото попълнение Оладипо взриви публиката. Той напредна с топката и при резултат 96-94 за Чикаго и пробва изненадваща тройка, само 30 секунди преди финалната сирена. Кошът и боговете бяха благосклонни и Пейсърс поведе за сефте в срещата с 97-96. Последва нова ялова атака на Булс и фаул на гостите. От наказателната линия Индиана реализира 1 точка, а после и последният опит на Чикаго за тройка със сирената бе неуспешен, което официализира супер обрата в НБА.