Пламен Марков разясни ситуацията около Стамен и Христо Янев

снимка: lap.bg

Спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков коментира назначението на Христо Янев за треньор на тима. Както знаете, бившият играч на "червените" наследи Стамен Белчев, след като хасковският специалист бе уволнен.

Марков обяви, че предстоящият двубой с Лудогорец не е маловажен и "червените" ще излязат за задължителна победа. Ръководителят отново призова феновете да се включат в утрешните чествания по случай 70-годишния юбилея на клуба.

"Ръководството избра Христо Янев за треньор и това значи, че той е най-подходящ. Предлагам да не коментираме повече неговото бъдеще. Раздялата със Стамен Белчев бе уважена. Той подаде оставка и ние уважихме неговото желание."

"Двубоят с Лудогорец не е маловажна част от юбилея, но той ще бъде в края на програмата. Безспорно е, че за ЦСКА няма маловажни мачове. Този мач е за престиж и ще направим всичко възможно, за да спечелим. За нас е много важно да има повече наши привърженици утре, които да ни подкрепят. Футболът е най-популярен, но има и още много други спортове, които са донесели редица световни и олимпийски титли", заяви спортният директор на "Армията".

Той не пожела да говори за бъдещето на Фернандо Каранга. Голямата звезда на тима е изкушавана от редица клубове и има голям шанс да напусне през лятото.

Офертите за Каранга ще ги коментираме, когато те станат факт. Сега всичко е въпрос само на догадки и спекулации. Запитвания има и за други играчи. Каранга ще бъде в състояние за тренировки до месец и половина", каза още Марков при откриването на изложбата "Червения път".