Пламен Константинов няма да разчита на Владо Николов

снимка: Булфото

Пламен Константинов не планира да включва Владимир Николов в националния отбор по волейбол, който ще участва на Световното първенство през есента.

Настоящият тийм мениджър и бивш капитан на България започна да участва в някои от заниманията. Диагоналът на Лион тренираше с националния и преди Eвропейското първенство миналата година.

"Владо не е започнал подготовка за световното, а просто тренира, за да бъде в кондиция преди началото на клубния сезон. От друга страна обаче има неяснота около включването на Боян Йорданов, който има травма в рамото.

Очакваме до 2-3 дни мнението на най-добрия специалист по този тип контузии. Данаил Милушев пък имаше проблеми с глезена и повече от месец бе извън националния.

Ако травмата му попречи да се подготви добре, ще останем на поста диагонал само с Цветан Соколов и Венелин Кадънков, който няма достатъчно опит.

В една такава ситуация Николов може да се окаже добра опция. Това обаче е един краен вариант и поради тази причина името му не фигурира в разширения състав", коментира старши треньорът на "трикольорите" Пламен Константинов пред сайта на федерацията.