Официално: Казийски отново е играч на Тренто

снимка: Булфото

Докато умува над поканата на Пламен Константинов за завръщане в националния отбор на България по волейбол, Матей Казийски взе друго важно решение за своята кариера.

Най-добрият български посрещач ще играе през новия сезон в Итас Диатек Трентино, където беше привлечен преди няколко години и се превърна в жива легенда на отбора с успехите, които постигна.

През миналия сезон той и Радостин Стойчев бяха в Халкбанк (Анкара) заради финансова криза, ударила собственика на Тренто Диего Мосна, но от новия сезон българският маестро отново ще защитава цветовете на италианския тим.

"За мен винаги е чудесно, когато съм в Тренто. Докато бях в Халкбанк не съм губил надежда, че ще се завърна в Италия. Най-важното нещо в момента е, че съм играч на Трентино и съм много щастлив. В Турция прекарах много добре и беше страхотно приключение", заяви Казийски за официалния сайт на Тренто.

Той отново ще се събере с Радостин Стойчев в италианската селекция, след като по-рано през това лято българският наставник подписа нов договов с бившия италиански шампион.