Пламен Константинов може да поеме България?

снимка: fivb.org

Българският наци­онален отбор по во­лейбол може да има нов треньор още пре­ди световното пър­венство в Полша през септември.

След кошмарния старт в Световната лига, къ­дето преди снощния мач със Сърбия имахме 3 загуби (а след снощният - вече 4), шефове­те на федерацията са вдигнали сериозно мерника на селекцио­нера Камило Плачи. 

Италианецът вече стъпи на криво след двете поражения от САЩ във Варна. Загубата от Сърбия пък почти сигур­но ни лиши от шансове да играем на финалите на Лигата във Флоренция.

Веднага след третата загуба шефовете на БФВ са започнали да об­съждат варианти за нов треньор, като из­бор №1 е бил Пламен Константинов. В мо­мента бившият капи­тан е треньор на рус­кия Губерния, където направи фантастичен сезон.

Гибона невед­нъж е казвал, че меч­тата му е да води на­националния отбор на България, като сега тя може да се сбъдне. Ако все пак Пламен Конс­тантинов откаже, ръ­ководството ще влезе в преговори с бив­шия селекционер Мартин Стоев.

Той беше вариант преди Олимпиадата в Лон­дон, но в последния момент нещата про­паднаха и нашите за­минаха за Лондон, водени от Найден Найденов.