Плачи обнадежден: Физически се подобряваме

снимка: Булфото

Физическата форма на националите по волейбол се подобрява преди домакинските мачове срещу Сърбия от груповата фаза на Световната лига, заяви селекционерът на тима Камило Плачи.

В първите си две срещи от тазгодишното издание на комерсиалния турнир "трикольорите" загубиха на два пъти като домакини срещу САЩ. "Като цяло състоянието на играчите се подобрява. Това е втора седмица, в която работим всички заедно.

Сърбия е сериозно изпитание пред нас. Ясно ни е, че не се намираме в оптимална форма. Трябва да разчитаме на моралните качества на отбора. Винаги разчитаме на българските фенове, които ни подкрепят.

Ентусиазмът на публиката трябва да се пренесе върху състезателите. Мачовете срещу Сърбия са истински изпит за нас. Времето ще подпомогне развитието на отбора. Трябва да имам търпение към тима. Знам, че е необходимо време.

Съперниците, срещу които играем, не прощават. Не винаги се получава това, което желаем", коментира италианският специалист на пресконференция.

Той не се интересува от резултатите от другите мачове в групата, а е изцяло концентриран върху представянето на "лъвовете" в предстоящите двубои.

"Руснаците могат да си позволят да играят с третия или с четвъртия си състав срещу САЩ и Сърбия. Нас това не ни интересува. Трябва да бъдем съсредоточени върху нашите мачове и изяви. Ситуацията не се променя за нас.

Ние трябва да играем добре", каза още Камило Плачи, цитиран от БТА. България приема Сърбия в София в събота и неделя, като двете срещи са от 20 часа. Сърбите спечелиха на два пъти като домакини срещу състава на Русия.