Елица Василева подписа с турския шампион Вакъфбанк

галерия:

Диагоналът на националния ни отбор по волейбол Елица Василева вече е състезателка на турския шампион Вакъфбанк, съобщиха от клуба.

Днес Супер Ели подписа договора за един сезон с Вакъфбанк и бе представена официално като ново попълнение на пресконференция в Истанбул. Тя ще носи екип с номер 14 в новия си клуб.

Така 24-годишната волейболистка стана четвъртото нова състезателка в суперселекцията на турския гранд след бразилката Шейла Кастро, холандката Робин де Кройф и сръбкинята Милена Рашич.

Новият отбор на Ели Василева е тотален хегемон в южната ни съседка в последните няколко години, като пред миналия сезон, освен титлата - Вакъфбанк триумфира и с Купата на Турция.

Старши треньор на тима от Истанбул пък е бившият селекционер на "лъвиците" Джовани Гуидети.

От Вакъфбанк отбелязват, че са привлекли в редиците си световна рекордьорка, визирайки невероятното постижение на Ели от 57 точки в един мач, постигнати с вече бившия ѝ отбор - южнокорейският Хюнгкук Лайф.

4090690

Турският клуб ще бъде седма спирка в кариерата на 194-сантиметровата Василева, която може да се похвали, че е играла на три континента. Родената в Дупница волейболистка прави първите си стъпки в ЦСКА, след което преминава през италианските Кремона, Перуджа и Бергамо. Следва едногодишен престой в бразилския Амил (Кампинас), а през изминалия сезон Василева игра в Хюнгкук Лайф.

"Страхотно е, че съм тук. Още не мога да повярвам, че ще играя във Вакъфбанк цял сезон. За мен това е сбъдната мечта", каза Елица Василева при представянето си.

4090692