Пистолета Марк Алън разстреля брутално Рони О'Съливан

галерия:

Марк Алън взриви снукър Мастърс със сензационна победа с 6:1 фрейма над легендата на аристократичната игра - Рони О'Съливан. Пистолета, както е прякорът на северноирландеца, не остави никакъв шанс на фаворита и го разстреля публично - пред над 2000 души в "Алекзандра Палас" в Лондон.

Mark_Allen_Snooker_UK_Championship_2011.JPG

По този начин Марк Алън вече е полуфиналист в изключително престижния турнир на играчите от топ 16 в снукъра. Рони потегли чудесно и взе първата партия, възползвайки се от грешка на Алън. После обаче на зеленото сукно имаше само 1 състезател, за ужас на публиката, която на 80 процента подкрепяше своя идол. Ракетата пусна корени в стола за почивка, а през това време Марк нижеше великолепни дълги червени топки. След тях Алън правеши майсторски брейкове, който му осигуриха преднина от 3:1 на почивката.

След паузата доминацията на Марк Алън продължи с пълна сила. Той не беше толкова убедителен, но пък Ракетата бъркаше от елементарни позиции и това допълнително наклони везните в полза на неговия опонент. Рони би в първия кръг Марко Фу с бруталното 6:0, но днес не бе на себе си и на свой ред инкасира тежко поражение.

Така Марк Алън записа велика победа и своя втора на снукър Мастърс срещу Рони. 

Довечера е вторият четвъртфинал в "Алекзандра Палас". В него Марк Уилямс се изправя срещу таланта Кайрън Уилсън. Коефициентите на букитата сочат за фаворит Уилямс, но младият англичанин е готов на всичко, за да докаже класата си.