Пирин (Разлог) си върна Мартин Палийски

снимка: БТА/AP

Отборът на Пирин Разлог привлече центъра Мартин Палийски в навечерието на днешния мач от волейболното първенство с Добруджа.

Палийски, който е роден през 1989 година, е център, висок 205 см и за последно игра в КВК Габрово, припомня БТА.

Той е кадър на местната школа и по този начин отборът не само се подсилва преди днешния мач, а и продължава с политиката да налага само местни играчи и юноши на клуба.

Отборът от Добруджа пристигна ден по-рано в Разлог. В сряда отборът в Добрич падна от румънския Томис Констанца с 1:4. Начело на румънския отбор е Мартин Стоев, а двата отбора предварително се бяха разбрали контролата да протече в 5 гейма.

Днешният двубой, който ще се играе в зала Септември в Разлог, е много по-специален за треньора на Добруджа Мирослав Живков. В последните няколко години той бе начело на Пирин и за него това ще бъде първо гостуване начело на новия му отбор тук.

Волейболният шампионат в Суперлигата се подновява след триседмична пауза заради световните квалификации на българския национален отбор в Чехия. Както е известно там момчетата на Камило Плачи се пребориха и спечелиха виза за Мондиал 2014.