Евгений Иванов се включва в благотворителна инициатива

снимка: Булфото

Бившият волейболен национал Евгени Иванов-Пушката ще бъде специален гост на благотворителния мач в неделя, който Любителската волейболна лига Volley Mania организира в подкрепа на деца с аутизъм.

Тогава той ще влезе в ролята и на треньор. На полето ще са Volleymania и Страхотните в среща от шестия кръг в първенството, а Иванов ще ръководи двата отбора по един гейм.

"Прекрасен жест е от негова страна, че подкрепя инициативата. Със сигурност за участниците в мача ще е голяма тръпката, още повече, че ще получат и съвети от специалист", казаха от Volley Mania.

Срещата се организира със съдействието на фондация "Помощ за благотворителността в България" и е в подкрепа на сдружение "Тацитус". Хората които нямат възможност да посетят мача, но искат да дарят, могат да го направят онлайн в сайта на фондацията. Центрове като "Тацитус" разчитат на дарения, на доброволния труд и взаимопомощ му родителите и специалистите. Пълната терапия на едно дете за месец струва 500 лева, а материалите за работата с децата е 200 лв. месечно.

Работата се осъществява от екип от детски психолог, логопед и специален педагог, а резултатите при децата са забележителни - те се учат на самостоятелност, подобряват се познавателните им способности и уменията за общуване. Мачът е в неделя, 12 януари 2014 в 19.00 часа в зала "Васил Симов". Входът е 7 лева, като всички средства ще бъдат дарени на сдружение "Тацитус".