Пирин (Благоевград) си връща Спас Делев и Иван Цветков?

снимка: Булфото

Пирин (Благоевград) подготвя сериозна селекция за атака на А група през новия сезон. Близо до завръщане в тима е Спас Делев.

Според „Тема спорт” бившият нападател на ЦСКА е дал прин­ципното си съгласие да облече отново екипа на „орлетата”.

24-годишният футболист бе част от Локомотив (Пловдив) през послед­ните месеци, но напуска зара­ди пълната мъгла около бъде­щето на клуба. Делев тръгна за големия футбол именно от Пирин.

Нисичкият играч дебютира за тима в А група през 2008/09, като изигра 26 мача и вкара 11 гола. Това му осигури транс­фер в ЦСКА.

В последните две години обаче кариерата на ро­дения в Ключ талант върви са­мо надолу. Затова от Пирин са решили да му подадат ръка.

Благоевградчани следят си­туацията и с друг свой кадър - Иван Цветков. Нападателят има контракт с Ботев до края на юни и засега не е ясно дали ще остане. От ръковод­ството на "зелените" се надя­ват, че ако не преподпише с канарчетата, то миналият през Холандия футболист ще приеме да помогне в битката за влизане в елита.

"Орлетата” спечелиха по бе­запелационен начин промоция в "Б" група, но амбициите им са да продължат в същия дух. За­това ръководството ще опи­та да привлече големи имена, с които да бъде възроден футболът в града.

Почти сигурно за новия се­зон в отбора ще остане гол­майсторът Владислав Златинов, както и още някой от ключовите играчи.