И Зума призова Коко Динев да си тругне

снимка: Булфото

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев призова благодетеля Кон­стантин Динев час по-скоро да обяви намеренията си за бъдещето на клуба и да си тръгне.

"След като в понеделник футболистите и треньори­те си заминаха, без да си по­лучат честно заработени­те пари, на стадиона няма никой. Трети ден идвам и ме посреща отчайваща пусто­та. Няма треньори, играчи, по нищо не личи, че това е професионален отбор.

Оби­калям по стаите и няма с кой две думи да разменя. Ка­то след потоп е на стадио­на. Каквото и да се е случва­ло на Локомотив, такова отчаяние и безизходица не е било никога. Единственото положително нещо през по­следната седмица е обединението на феновете след раз­ногласията между тях през пролетта. Сега всички са об­единени около идеята, че трябва да се започне наново и на чисто.

Винаги съм твър­дял, че Локомотив това са феновете. Аз не мога да се деля от тях. В този ред на мисли искам да се обърна към Коко Динев с призива да каже час по-скоро какви са намеренията му за клуба.

Ня­ма да се правя на счетоводи­тел на г-н Динев, но е видно, че той среща огромни труд­ности да издържа Локомо­тив. Доказателство за то­ва е, че всички играчи раз­трогнаха договорите си след края на сезона и в мо­мента на практика нямаме отбор.

На г-н Динев също така е ясно, че предвид сложните отношения с пу­бликата на Локомотив клу­бът няма как повече да съ­ществува по начина, по кой­то беше през последните 6 месеца. В интерес на всички страни е час по-скоро Коко Динев да обяви условията, при които ще напусне Локо­мотив.

Аз не се съмнявам, че той има сантимент към клу­ба и няма да го обрече на дълга агония. Г-н Динев е умен човек и знае, че никой не е печелил война с фенове­те, и е най-добре да се раз­делим цивилизовано.

Лично аз се разграничавам от оби­дите по адрес на Коко Динев, защото знам, че той спаси Локо в трудни момен­ти и вложи немалко пари в базата, което не е правил нито един президент в по-новата история. За това на раздяла ще му благодаря", призова Зума, цитиран от "Тема спорт".