Пирели обяви гумите за следващите 4 кръга на Формула 1

галерия:

снимка: БТА/AP

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели определи избора си за следващите четири състезания от календара на сезон 2015. Както е известно, от следващия кръг Кралските гонки се преместват на европейска земя за надпреварите в Испания и Монако, преди отново да прелетят отвъд океана за Гран при на Канада.

В Испания на пистата в Каталуния екипите ще избират измежду най-твърдите смеси, които Пирели предоставя – маркираната в бяло медиум и оранжевата твърда консистенция гуми. Няма нищо изненадващо в избора на италианската компания предвид конфигурацията на трасето в Каталуния и високите натоварвания върху гумите.

В Монако, Канада и следващата ги като домакин Австрия ситуацията е коренно различна и там на разположение на екипите ще са възможно най-бързите сликове – маркираните с червено супермеки и жълтите меки гуми. На тези писти по принцип сцеплението е най-ниско и поради тази причина Пирели не прави промени спрямо миналата година, когато също номинира именно супермеките и „софт“ консистенции.

От Пирели отбелязват, че изборът им е идентичен с миналия сезон, но тази година болидите се движат с по-високи скорости, което води до по-голям поток от енергия в гумите.

4139255