Певицата Алекс Раева влиза в ролята на навигатор за Hyundai Racing Trophy

снимка: knowbox.bg

Родната певица Александра Раева ще е новият навигатор на пилота Васил Жеков в предстоящия сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy.

Въпреки че е известна повече с певческите си умения и като водеща, тя признава, че екстремните спортове са ѝ страст – четири години е била ски състезателка, а голямото ѝ хоби е гмуркането.

„Започнах курс по безопасно шофиране в академията на Павел Жеков и от там се роди идеята, че може би имам талант за навигатор. Васил Жеков лесно ме убеди да участвам в Hyundai Racing Trophy, защото аз му се доверих като на педагог. Подходът му е изключителен за една жена, която се страхува от скоростите. Въпреки че съм адреналинов тип, трудно мога да се доверя на някого, сядайки в колата му, той да започне да дрифти или да върти колата и аз да съм сигурна. При него беше мигновено чувството, което създаде в мен и наистина нямаше момент на замисляне дали да го правя или не. В неговите ръце съм. Харесва ми това, че поемам голяма отговорност, че нещата зависят и от мен и съм 100% отдадена. Като цяло тази материя ми е много трудна – да преценявам сама кой завой какъв е, разстояние, но в момента се уча и мисля, че това ще се усвои. Също така според мен е важен ритъмът и усетът на двама души, за да се постига успех.“, коментира Алекс Раева.

„Когато имаме възможност ходим по отсечки и се учим не само на записи по специални етапи, а и на пътната книга. Но Алекс се справя отлично. Мога да кажа, че още от началото тя просто пое материала и го прие доста сериозно. Първият тест, на който отидохме беше да видя дали става за навигатор – става ли й лошо, дали ще я е страх в колата, ще ми има ли доверие и дали ще може да започне да чете в супер екстремна ситуация с високи скорости. Тя се справи отлично, доста впечатляващо. Има заложени неща, които на мен ми трябваха. Оттук нататък Алекс е в мои ръце да я обуча на професионално ниво. Също така не съм чувал човек, който да каже „Аз обичам да поемам отговорност”. Това е качество на навигатор, което е задължително и тя го има.“, коментира пилотът Васил Жеков.