Петър Петров: Трябва да работим повече върху старта и първите десет минути

Работата върху стартовете и първите десет минути от състезанията ще бъде фокусът на целия заводски тим на Кавазаки през следващите дни, заяви българският пилот на отбора Петър Петров, който спечели пето място в Гран при на Аржентина от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Петров, пети и в генералното класиране, призна, че ако беше по-добър в тези два етапа на състезанието, той щеше със сигурност да спечели място на подиума в четвъртия кръг за годината.

"През този уикенд не беше никак лесно, но в крайна сметка постигнах най-добрия си резултат за годината с пето място в Гран при и пето в генералното класиране на световния шампионат. В събота, по време на квалификационния манш, не се чувствах добре на трасето, но механиците на Кавазаки работиха много върху мотора и намериха решение на проблема. Пистата обаче беше много бърза, а аз не се чувствам особено добре на подобна настилка", каза българинът. "Направих си изводите от изминалите състезания и знам върху какво трябва да работя - върху стартовете и първите десет минути. И в двата манша в Аржентина изпреварвах пилоти едва след първата половина на състезанието и това е разочароващо, защото с по-добър старт щях да спечеля място на подиума. Сезонът обаче е дълъг, а едно от най-важните неща в него е да бъдеш постоянен и да нямаш незавършени състезания. От тази гледна точка, ние изпълняваме добре плана", добави Петров.

В клас МХ2 непобедим отново беше Джефри Херлингс (KTM), който продължава да води във временното класиране на световния шампионат по мотокрос с актив от 200 точки. В Аржентина подиумът допълниха Джереми Сеевер (Suzuki), който е втори и в генералното класиране със 152 т.,и Александър Тонков (Yamaha), който пък е трети със 131 точки.

Следващото състезание в календара е Гран при на Мексико на трасето край град Леон. То е насрочено за уикенда.