Петкович: Беше много тежка физическа битка

снимка: sofia-tennis.bg
Андреа Петкович сподели, че мачът ѝ с Цветана Пиронкова от тунира на шампионките в София е бил изключително тежък, особено ще се отнася до изразходваните физически сили. 

Германката ссъс сръбско-босненки произход се наложи в два сета - 5:7, 2:6 след повече от два часа здрава битка на корта.
 
Ето и какво каза още Петкович на пресконференцията след мача:
 
- Какво мислиш, този мач тактическо надиграване ли беше или физическо?

-Определено беше физически, особено в първия сет. Мисля, че само първият сет продължи около час и половина. Почти всеки гейм минаваше през равенство и се чувствам късметлийка, че успях да спечеля сета. След такава битка беше много трудно да продължа в същото темпо. 
 
- Във втория сет при резултат 2:2 като че ли започна да намираш своя ритъм и да удряш топката по начина, по който сме свикнали да те наблюдаваме?

Да, но аз имах няколко много трудни седмици и беше много трудно да върна самочувствието и увереността в ударите си. По време на тренировките се представях много успешно, но е доста трудно да прехвърля тази форма в официален мач. В края на първия сет започнах да се чувствам много по-добре на корта и съм щастлива, че спечелих. 
 
- Следващата ти съперничка е Цибулкова. Какво мислиш за този мач? 

-Вече играхме два пъти през тази година. Аз спечелих и двата мача, но те бяха адски трудни и спокойно можех и да ги загубя. Тя играя много динамичен тенис и се бори за всяка точка. Ще бъде страхотна битка, която очаквам с нетърпение.