Петев пак ръси клишета, даде рецепта за националния

снимка: twitter.com

Бившият селекционер на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев предложи изход от футболната ни криза. Настоящият наставник на кипърския Омония (Никозия) даде абстрактни обяснения как трябва да развиваме родни таланти и да ги продаваме в чужбина, вместо да очертае по-конкретни цели.

"Надявам се през следващата година българското първенство да е още по-оспорвано и трудно. Аз съм най-големият фен на националния отбор. Доста са комплексни нещата. Националният отбор е шапката на родния футбол. Много неща трябва да се подобрят. Не искам да се повтарям, хората ги знаят и могат да разчетат между редовете какво искам да кажа. За да имаме национален отбор, трябва да имаме добро клубно първенство, в което да играят българи. Да играят, да се утвърдят и да се продадат в чужбина. За съжаление, това нещо го няма.

С цялото си сърце желая успех на националния отбор и да постигне целите, които си е поставил", пожела Ивайло Петев на "лъвовете" чрез колегите от "Спортал".

Родният специалист реши да поеме работата в 20-кратния шампион на Кипър Омония (Никозия), където ще остане най-малко до края на настоящия сезон. Целта му е да спаси тима от изпадане, но Петев гледа малко по-напред и се е прицелил към участие в европейските клубни турнири.

"Няма време за почивка. Гледах доста нови футболисти. Омония е най-големият, най-популярният отбор в Кипър. През последните 5-6 години според мен правят една и съща грешка. Не успяват да постигнат резултатите, които феновете очакват. Трудна е ситуацията, но съм сигурен, че ще успеем да намерим правилния път.

Минимумът е да успеем да влезем в първите 6, но за мен и всички, които обичат Омония, целта е Лига Европа. Изоставаме с доста точки, но ще направим всичко възможно. Колкото и нескромно да звучи, това е една много трудна лига, с 6-7 отбора, които имат много големи бюджети, с добри футболисти.

Надявам се Николай Михайлов да допринесе с присъствието си за добрите резултати на Омония", сподели Ивайло Петев.