Петев натиска Омония за извънсъдебно споразумение, клубът ще го съди

снимка: twitter.com

Доскорошният треньор на Омония (Никозия) Ивайло Петев желае да се разбере с кипърците без съд и да сключи с тях извънсъдебно споразумение. Както знаете, бившият национален селекционер си тръгна със скандал от 20-кратните шампиони от Острова на Афродита и ги обвини, че не са изплащали заплати.

От Омония отвърнаха, като дадоха Петев на съд за уронване на престижа и за клевета, като искът е над половин милион евро. Именно затова българският специалист не иска движещо дело. Омония обаче отказва извънсъдебното споразумение, съобщава местното издание Sport-FM. 

"Все още не е имало официален контакт между г-н Петев и Омония и затова той не иска да коментира темата", сподели адвокатът на родния специалист Панос Патидис. "Всичко ще се реши в съда. Все пак съм оторизиран от него да споделя, че ако от клуба пожелаят, ние сме готови да преговаряме за извънсъдебно споразумение".

И българският адвокат на Петев бил замесен в цялата разправия. Той бил потърсен от Sport-FM, но казал пред изданието, че Омония категорично не иска извънсъдебно споразумение и въпросът ще се реши след решение на правосъдната система.