Аржентинската преса съсипа "албиселесте" след унижението в Мадрид

снимка: twitter.com

Испания лепна на Аржентина срамно петно след разгрома с 6:1, който "гаучосите" ще трябва да заличават на Мондиал 2018. Лионел Меси не бе на терена, за да помогне на тима си, но това не трябва да служи като оправдание за отбора на Хорхе Сампаоли. 

Точно това изтъква като факт пресата в южноамериканската страна, която натовари "албиселесте" с излишно напрежение преди наближаващото световно първенство в Русия. "Подигравката на десетилетието" бе заглавието на елитното издание TyC Sports, а "Ole" сложи на главна страница големите букви, изписващи "Исторически удар".

"La Nacion" описва случилото се на "Уанда Метрополитано" като "Удар с юмрук в лицето", докато най-силно, и в същото време трагично, е заглавието на "Clarin". То гласи: "Катастрофа в Мадрид".

Очакваше се международния печат да съсипе аржентинците, но това направиха именно местните издания. Никъде другаде по целия свят не се намериха такива гръмки заглавия, а това определено е лош знак за доверието на нацията към Лионел Меси и компания.