Перес катастрофира на пистата в Унгария, без наранявания за пилота (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

В момента се провежда първата тренировка за Гран При на Унгария, кръг от световния шампионат на Формула 1. В една от обиколките пилотът на Форс Индия Серхио Перес претърпя не лека катастрофа, но за щастие пилотът е невредим.

На завой №11 пилотът се качи на бордюра с лявата част от колата си и в този момент задната му дясна гума поддаде и болидът се завъртя. Перес натисна спирачката, но това не можа да предотврати сблъсък с предпазната ограда, а след това и преобръщане на болида му.

За радост на всички мексиканецът съобщи по радиостанцията, че е наред. Въпреки това при него веднага пристигна лекарски екип, който направи преглед на място. Перес изглеждаше леко наплашен, но успя да вдигне ръка и да помаха на феновете, които от своя страна го изпратиха с аплодисметни.

Минути по-късно колата му бе махната от пистата, а мястото на проишествието бе почистено и тренировката продължи.

В днешния ден всички във Формула 1 отдадоха почит на пилота на "Маруся" Жул Бианки, който в края на миналата година катастрофира тежко по време на Гран При на Япония и прекара девет месеца в кома преди да почине през миналата седмица. Преди това младият пилот е бил и част от академията на "Ферари".