Пепе Мурсия: Левски е крачка напред за мен

галерия:

снимка: БТА

Новият треньор на Левски Пепе Мурсия даде заявка, че ще работи много усърдно на чело на "сините", като за целта той вече счита себе си за левскар.

Днес новият наставник на тима от стадион "Георги Аспарухов" бе представен на специална пресконференция. Той подписа контракт за две години с Левски и в 18 часа ще изведе отбора на първа тренировка.

"От днес съм треньор на Левски. Това е голяма чест и стъпка напред в моята кариера. Идвам в клуб с богата история. Чувствам голяма отговорност и знам, че всичко това е задължаващо. Голямо предизвикателство да помогна на Левски да се върне там, където му е мястото. Смятам, че още този следобед е важно да потърсим общи точки с всички, които носят Левски в сърцето си. За да се случи това, за което съм тук, ще имам нужда от подкрепата на целия щаб и феновете.

Също така разчитам на вашата помощ и на всички, които носят нещо синьо в сърцето си. Много взискателен съм в работата си и за доброто на Левски се надявам да постигнем добри отношения с медиите. Аз се гордея с произхода си, но откакто подписах с Левски искам да знаете, че вече има един българин повече и един левскар в агитката повече. В съблекалните ще е същото – няма да има групички и да деля играчите", започна Мурсия.

Той разкри какво ще иска от своите футболисти и даде гаранция, че иска тимът му да печели на футболния терен.

"Ще искам няколко прости неща от футболистите – ще бъда много честен с тях. Във всяка работа трябва да се спазват – работа, дисциплина и талант. Това трябва да е налице, за да се случат нещата. Няма да простя играч да не остави сърцето си на терена. Всичко друго бих простил. Може да ви се стори странно, но ще искам много работа, за да берем плодовете й по-късно. Ако работим здраво, ще постигнем резултатите си."

"Трябва да преценим това, което имаме като налични играчи. Ще играем спрямо възможностите си и това, което тези играчи предлагат. Гарантирам, че ще излизаме с цел да победим. В съвременния футбол няма по-важно от крайния резултат, а отбора на Левски е доста амбициозен.

Ще направя Левски шампион като печеля мачовете. Трябва да се запозная по-обстойно не само с Левски, но и с българския шампионат. Знаем, че по пътя ще има трудности. Така или иначе сме в ситуация, в която трябва да излезем от блатото. Трябва ни нужното време да направим качествен отбор. Шампионата започва на 19-ти юли, а желанието ни е да побеждаваме", добави специалистът.

Испанецът отбеляза като положително средната възраст на Левски и не скри възхищението си от отношението, което от клуба са засвидетелствали към него.

"Средната възраст на отбора е това, което откривам като положително. Ще се опитам да използвам и горчивия опит, който имат от миналия сезон и това, че знаят какви грешки са направили и искат да ги поправят", каза Мурсия.

"Когато получих индикации, че Левски имат интерес към мен обърнах внимание на клуба – това е нормално за всеки един специалист. Имам добри впечатления по историята на Левски. Така или иначе съм отдаден на футбола, винаги съм се интересувал и знам, че Левски е отбор, който има трайно присъствие в Европа и потърсих цялата информация за клуба.

Имам приятели испанци, които са играли тук. Знам за трансфера на Гари Родригес в Елче, познавам Божинов. Събрах възможно най-много информация, направих един анализ на база на статистиката и добих представа за това какво е Левски в момента."

"Това, което ме впечатли, откакто разговарях с господин Иванов е отношението към мен. Моята идея е да съм тук доста време. Предизвикателството да дойда много ме задължава. Дойдох, за да работя здраво, да го върна където му е мястото и най-важното – да създадем една солидна основа. Колкото до стадиона и базата – струват ми се добри", смята треньорът на Левски.

"Напрежение и натиск има във всички отбори и всяка една работа, и трябва да го приемеш. Но аз се надявам да има футболно напрежение. Ако почнем да бием, то ще бъде по-малко.

Това, че Любо Пенев ще е треньор на Ботев е плюс за тях. Той е добър треньор, добър човек и срещу тях ще ни бъде трудно, както срещу всеки конкурент", заключи испанският тактик, който обеща да започне да учи български.