Гонзо: Мурсия остава най-малко до другото лято

снимка: БТА

Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо даде да се разбере, че Владимир Гаджев и Орлин Старокин повече няма да бъдат част тима.

Той разкри, че "сините" искат да изградят боеспособен отбор, което ще стане стъпка по стъпка и целите няма да бъдат на всяка цена.

"Договорът на Гаджев изтича на 30 юни, а Старокин избра друг отбор. Имаме нужда от 4-5 футболисти. Левски трябва да оправи много неща в организацията и играта си, а след това да мисли как да става шампион.

В последните пет години се говореше само за тази титла, която не дойде. Сега искаме да направим отбор със собствен стил. Искаме да направим така, че нашите юноши да са гръбнака на този отбор. Левски не може да бяга от големите цели, но те няма да са на всяка цена. Важно е в момента да изберем точните хора, за да не изпадаме в ситуация, като сегашната", категоричен бе Гонзо на представянето на новия треньор на "сините" - Пепе Мурсия.

 "Роман Прохазка е играч на Левски. Беше преотстъпен на Спартак (Търнава), където не се разбраха за личните му условия и той е футболист на Левски. Дали ще остане такъв зависи от треньора, който ще прецени неговите качества.

Веселин Минев поиска контакт с мен, но впоследствие предложението на Ботев явно се оказа по-добро за него. В Левски трябва да играят играчи, които искат да играят за тази идея, а не за парите", допълни Иванов, който не пожела да каже с кои футболисти искат да се разделят от Левски.

Гонзо разкри, че Викторио Павлов ще води вторият тим на "сините" и прибави, че новият методист в школата на Левски по всяка вероятност ще е от Испания.

"Викторио Павлов ще бъде треньор на втория отбор на Левски. Той ще е и помощник на Пепе Мурсия. Нашата идея е дублиращият тим да работи по същата програма като представителния отбор. По този начин преходът на младите играчи ще бъде доста по-лесен. Чака ни много работа. Нещата ще стават крачка по крачка. Не трябва една победа или загуба да ни разклаща. Има човек, който ще заеме мястото на Дончо Донев", каза Иванов, но не поясни кой ще заеме позицията на бившия главен скаут.

Спортният директор на Левски бе категоричен, че Пепе Мурсия няма да си тръгне преди да направи една година начело на Левски.

"Оттук нататък няма да има постоянни смени. Треньорът няма да си тръгне преди да направи една година. Тогава работата му ще бъде оценена. Ясно е, че за един или два месеца подготовка стила не може да се промени", каза Гонзо.