Пенев отказа директорски пост на "Армията", искал да е като сър Алекс

галерия:

снимка: lap.bg

Любо Пенев няма шанс да получи пост в ЦСКА-София за новия сезон. Разговорите на ръководството на клуба с Ел Голеадор не са довели до договор. На Пенев е било предложено да бъде спортен директор, но неговото виждане било за пост като на Алекс Фъргюсън навремето в Манчестър Юнайтед. На този етап обаче клубът няма подобна визия за своята управленска структура, пишат колегите от "Труд".

Фаворит за треньор на "червените" е Красимир Балъков. Главният мениджър на Етър имаше снощи бараж с Дунав, с който остави родния си клуб в елита. Бала вече е работил с Гриша Ганчев в Литекс. Въпреки че не е играл за ЦСКА в официален мач, магическият халф никога не е криел своята привързаност към „червените“, с които има лагер преди да замине да играе в чужбина. 

Окончателно решение по треньорския въпрос още няма. Гравитират и две имена на чужденци, чиито условия се обсъждат в офисите на „Българска армия“. Най-късно до края на месеца "армейците" ще обявят името на новия наставник.

Шансовете на Христо Янев, временния треньор, също остават. Той спечели трета поредна победа  – 1:0 срещу Берое, но не е ясно дали ръководството ще му удължи контракта, който бе за месец.