Брутална съдийска тесла изхвърли Пирин във Втора лига

Избраният за съдия №1 в България Станислав Тодоров допусна уникална грешка, която коства мястото на Пирин в Първа лига. Благоевградчани паднаха с 1:2 вкъщи в плейаута срещу аутсайдера Витоша, а шуменският арбитър стана за смях при втория гол на гостите от София. 

В тази ситуация страничният рефер напълно резонно вдигна флага за засада на Григор Долапчиев, който бе на 2-3 метра зад отбраната. Главният съдия Тодоров обаче не зачете мнението на своя помощник. Всички играчи на Пирин бяха спрели да играят и това позволи на Долапчиев да атакува вратата и да вкара в средата на второто полувреме за 2:0 за своя тим. Малко преди това Радко Мутафчийски бе дал преднина на Витоша след удар с глава.

Пирин реагира светкавично и след минута върна един гол чрез Ради Кирилов с глава. После натисна, но така и не успя да изравни и с това да се спаси от изпадане. "Орлетата" се бяха наложили в първия мач в София с 1:0, но с повече попадения на чужд терен Витоша се добра до бараж за оставане/влизане в Първа лига срещу Локо (София). Този съдбовен мач ще се състои на "Лаута" в Пловдив.

След мача шефовете на Пирин нахлуха на терена и скочиха на бой на съдията Станислав Тодоров. Полицаите едва спасиха от линч опитния рефер, чиято грешка се оказа фатална за един тим, който след нея изпадна от групата на майсторите.