Пенчев: След 4-ия гейм настъпи спад

снимка: poland2014.fivb.org

"Завързан мач, загубихме 3 точки. Намираме се в доста нервна ситуация. Не се чувствахме толкова сигурни. Защо загубихме точно сега не мога да отговоря", бяха първите думи на волейболиста от българския национален отбор Николай Пенчев пред пратеника на Нова ТВ Антон Манолов.

"Може би имаше леко отпускане. Пречупихме се след загубата на 4-ия гейм, след който настъпи и спад в играта ни. Знаете, че по принцип, който спечели четвъртия гейм, влиза доста по-мотивиран в петия. Не че и ние не сме били мотивирани. "Като цяло съм доволен. Борихме се. Канада не са лош противник.

Труден мач. Успяхме да ги затрудним по някакъв начин. В първия гейм успяхме да обърнем играта в наша полза, след като в началото на гейма. В четвъртия гейм нешата вървяха много добре, но накрая едно леко отпускане ни донесе загубата. Пламен се опита да ни мотивира след загубения 4-и гейм. Не успяхме. Гледаме напред. Има още мачове, които можем да спечелим".

Теодор Салпаров, либеро на българския национален отбор по волейбол: Лошото е, че това си беше нам мач. Загубихме много важни три точки. В петия гейм канадците тотално ни надиграха. Срещата си беше за нас днес, защото в четвъртия гейм водехме с 23:21, но загубихме.