Пената с куп бисери след мача с Франция

снимка: lap.bg

Треньор №1 у нас за 20 век Димитър Пенев избълва поредните си уникални бисери, от които няма как да не ви заболи стомаха от смях. Пената този път даде за минималното поражение на националите с 0:1 от звездната Франция. Чичо Пенчо не пропусна да коментира и предстоящия мач с аутсайдера Люксембург, който е утре вечер във Великото Херцогство.

"Годините са различни. И преди мен треньорите, и състезателите, и като състезател-участник в такива сериозни мачове... Започнахме и плахо, и свежо. Всеки един от състезателите, най-вече треньорите, са проучили противника. Но от първите секунди се видя, че разликата в отделната класа на футболистите - техните и нашите, се вижда. Три минути - една грешка, втора грешка... При нас голямото желание и честите смени оказаха влияние.

Трябва да натискаме противника, но всичко зависи от възможностите и от личните изяви. Ние почти не създадохме положение. Създадохме едно положение, което всички казваме, че е 100-процентово, но се видя, че топката не премина голлинията, а е съвсем далеч.

Има значение и мача с Люксембург, защото националният отбор има програма, изисквания, точности... Това до последно трябва да се изпълнява. Трябва да знаем, че отбори като Люксембург или Израел винаги са били пречка на нашия състав. Достойнството и защита на българския футбол... Един Люксембург е спъвал доста държави в тези квалификации", изригна Пенев в свойски стил пред камерата на БНТ1.