Пената култов: Гладните лисици от ЦСКА 1948 ме обиждат

снимка: БГНЕС

Легендарният бивш треньор и футболист на ЦСКА и почетен президент на клуба Димитър Пенев отправи критични думи към аматьорския ЦСКА 1948 заради намеренията на ръководителите на клуба да участват в търга за имуществото на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

Най-ценният актив от имуществото е емблемата на клуба, а насроченият за 30 март търг на "Българска армия" се провали, след като представител на ЦСКА 1948 не успя да подаде оферта. Сега се очаква решението й дали ще остане на поста и ще насрочи нов търг или ще изпълни заканата си да подаде оставка.

"Кои са тези? Като спечелят 10 трофея, тогава може да си помислят, че имат нещо общо с ЦСКА. Какво общо имат с емблемата? Нищо не им дава право да претендират за купи, знамена, бутони и още повече за емблемата", каза Пенев пред "Тема Спорт".

"Става ми обидно от случващото се. Защо онези, които искат емблемата не ни потърсиха нас, ветераните, за да си кажем мнението. Създаденото напрежение не ме учудва. Около ЦСКА винаги е било така. Но онези от малкия клуб не спират да ме учудват. Посочете ми поне един с поне 10 мача за ЦСКА? Работата е ясна - гладни лисици се въртят около "Армията"", допълни легендарният треньор.