Пелето изригна: Оставете феновете на мира

снимка: БТА

Капитанът на Левски Станислав Ангелов нападна днешното решение на политическите сили да правят митинг на гърба на Вечното дерби, тъй като това е попречило на мнозина да стигнат до стадиона и да подкрепят отбора.

Както е известно, днес хиляди симпатизанти на БСП и ДПС бяха на Царигарско шосе до Орлов мост, за да изразят подкрепата си към правителството. Това обаче затрудни сериозно движението в София и мнозина решиха просто да си останат по домовете.

Ангелов отправи призив към всички политици, в който ги помоли да не пречат на спорта да расте.

“Много моля, управници, началници и каквито са, да спрат да тормозят нашите фенове преди важни фенове“, почна защитникът..

“Ние ги подкрепяме и искаме да са на трибуните. Не се бъркам в политически дела, но за нас е важно спортът да расте. Спортът дърпа децата от улиците. Всяко спортно мероприятие е добро за държаватата. Искам да защитя нашите фенове, да ги оставят на мира“.

Той коментира и Вечното дерби, което днес завърши 0:0 на стадион “Васил Левски“, което остави интригата за реванша през декември.

“Равностоен мач, разменихме си по няколко положения, това е. Не го мисля реванша, ще му мислим като дойде времето.

Аз съм доволен, че съм здрав, за играта ми може да питате треньорите. Който и да е срещу мен, излизаш и играеш. С Петров се познаваме отдавна, всичко е в рамките на нормалното.

Не мога да ви обяснявам сега тактиката. Нещата горе-долу се получаваха. Определено ще е по-високо нивото на играта в следващия мач“, коментира Ангелов.