Лудогорец обмисля бойкот на мача с Берое

снимка: Булфото

Лудогорец обмисля бойкот на утрешния мач-реванш от 1/8-финалите на Купата на България с Берое в Стара Загора.

Това потвърди пред "Дарик" изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, а причината е днешният напълно неприемлив инцидент с футболистите на "орлите".

Както Sporta.bg вече ви съобщи, шампионите бяха нападнати от ултраси на Берое, докато излизаха за днешната си тренировка преди двубоя. Халфът на Лудогорец Мичел Бургзорг дори бе нацелен с бомба в главата, което и доведе до приемането му в болница.

Ангел Петричев от своя страна изрази шока си от инцидента, добавяйки, че "орлите" са готови и на крайни мерки в следствие на случилото се.

"Не съм сигурен, че ще допусна отборът да излезе да играе, за да рискуваме здравето на момчетата, ако се повтори тази враждебна обстановка на стадиона. Ако утре полицията не охранява мача, съм притеснен. Ще преценим обстановката на място, но ако продължава да е враждебна и ако има най-малкото съмнение, че не може да гарантираме здравето на момчетата, няма как да рискуваме“, заяви Ангел Петричев пред „Дарик“ радио.

"Този инцидент трябва да лежи на съвестта на ръководството на Берое, както и на треньора Петър Хубчев. Очевидно беше дал указания в първия мач да се рита срещу нашите футболисти. Изпоконтузиха ни всички играчи, сега и извън терена наранявания. С тези постоянни заплахи и подскачания към съдията, нагнети се едно напрежение все едно отиваме на война. Лудогорец не иска да воюва, искаме да играем футбол. Ако искахме да воюваме, бихме взели други момчета“, добави шефът на "орлите".