Пекерман: Това ще бъде Световното на Хамес Родригес

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на Колумбия Хосе Пекерман бе на седмото небе след историческото класиране на отбора си за четвъртфиналите на Световно първенство 2014 в Бразилия. Той похвали специално играча на мача Хамес Родригес, който отбеляза ои двата гола за успеха с 2:0 срещу двукратния световен шампион Уругвай.

"Щастливи сме от тази победа. Винаги сме вярвали в нашите сили и възможности, защото още по време на квалификациите показахме, че можем да играем добър футбол. През миналата година имаше доста контузени в състава и резултатите ни бяха колебливи. Очакванията към нас станаха по-малки, но ние никога не сме губили надежда.

Знаем, че сме силен отбор. На това световно първенство показахме, че трудно можем да бъдем победени. Ще видим докъде ще стигнем, но се надявам да е възможно най-далеч", каза Пекерман.

"В дългата и кариера във футбола съм виждал няколко изключителни играчи. Хамес Родригес е един от тях. Той няма проблеми да поеме отговорност и разполага с всички качества, за да бъде един от най-добрите. Много се радвам за него и нямам съмнение, че това световно първенство ще бъде световното първенство на Хамес Родригес", смята аржентинският специалист.

"Предстои ни мач срещу Бразилия. Първо искам да анализирам внимателно представянето на съперника срещу Чили. Със сигурност ни очаква страхотен мач, защото и двата отбора разполагат с играчи, които могат да играят добър футбол. След тази трудна победа увереността им със сигурност се е повишила.

Ще бъде трудно, защото Бразилия ще бъде в оптимална форма. Имаме респект към съперника, но не можем да говорим за фаворит в този мач. Колумбия играе солидно, но Бразилия има качествата да ни затрудни", завърши Хосе Пекерман.