Партизан разделя Божинов и Бандаловски

Тежки дни за българите в „Партизан“. Иван Бандаловски е на път да напусне клуба, а Валери Божинов има причини да се притеснява за мястото си в състава, пишат сръбските медии, съобщава "Труд".

Треньорът на „Партизан“ Иван Томич вече доста време е недоволен от физическата подготовка на 30-годишния български нападател. През лятото Божинов е свалил няколко килограма, но явно не достатъчно за наставника.

След поредната тренировка на тима Иван Томич разкритикувал Валери Божинов в съблекалнята пред целия отбор за килограмите и че не изпълнява тактическите задачи.

През миналия сезон Божинов бе голмайстор на отбора с 18 попадения и трети в първенството. Въпреки това мястото му в титулярния състав на „Партизан“ е под сериозна въпросителна.

По всичко личи, че Иван Бандаловски пък ще напусне клуба. Решението за раздялата със сръбския отбор е взето от българина, който е спрял да тренира с тима. Клубното ръководство се надява въпросът с Бандаловски да бъде решен възможно най-скоро, за да може съставът да се подготвя на спокойствие за реванша срещу полския „Заглембе“ от Лига Европа.

Според медиите в Сърбия бившият играч на ЦСКА е бил недоволен от статута си в отбора, докато от клуба го обвиняват в непрофесионално отношение към представянето му в мачовете и тренировките.