Цяла България иска на Герена

снимка: levski.bg

Истерията за билети за предстоящия мач реванш между „Левски“ и „Марибор“ тресе „синя“ България. От цялата страна валят заявки за билети.

Пропуските се пускат в продажба от днес, но фен клубовете запазват билети по каналния ред, за да могат да вкарат членовете си за важния сблъсък на „Георги Аспарухов“. Очаква се „Герена“ да се пръска по шевовете за мача със словенците. Опашки пред касите на сектор А, където ще се продават билети, се очакват още от днес. Пропуските са на народни цени - от 7 до 30 лв.

Освен сумата за билетите, играта на „Левски“ в първия мач в Словения (0:0) и началото на футболния сезон са част от предпоставките за пълен стадион. От ръководството очакват да няма празно място на „Герена“. Голяма е вероятността билетите да бъдат разграбени до четвъртък, когато е двубоят с „Марибор“. Играчите на Люпко Петрович имат нужда от подкрепа, с която да преборят коравите словенци. Възгласи в подкрепа на „Марибор“ също ще има.

Очаква се тимът от Словения да бъде подкрепен от рехава агитка, която едва ли ще надигне глас на „Герена“, съобщава "Труд".

Вече е ясно и кой ще свири мача. Датският рефер Михаел Тикгаард бе назначен да ръководи реванша от предварителния кръг на Лига Европа. Той се е срещал само веднъж с български отбор, като е свирил победата на младежите с 3:1 над Люксембург с 3:1 през 2012 г. Помощници ще са му Хенрик Сондерби и Ларс Хюмелсгаард, а четвърти рефер е Андер Поулсен. Тикгаард е 39-годишен и по професия е полицай.