Партизан вади 1,5 милиона евро за Неделев

Много е вероятно Ботев да се раздели през лятото с една от звездите си. Лидерът на тима Тодор Неделев е желан от Партизан (Белград), пише „Тема Спорт“.

Сръбският гранд е готов да брои за играча 1,5 милиона евро. Гробарите са получили добри предложения за двама двама от чужденците си – нападателя Ландре Тавамба и халфа Сейбуда Сума, които със сигурност ще продада през лятото. От тях се очаква „черно-белите“ да изкарат добри пари и част от сумата да инвестират в покупката на родния национал.

Неделев прави силна пролет и на два пъти е бил гледан на живо от мениджъри, работещи с Партизан. Ако Ботев Пловдив не успее да се класира за Лига Европа, то почти сигурно ще продаде звездата си, за да вкара свежи пари в клубната каса.

Наскоро се появи информация и за интерес на египетския гранд Ал Ахли. Желанието на лидера на „канарчетата“ обаче е било да е по-близо до родината въпреки по-изгодната оферта на африканския клуб.

В Ботев националът взима 25 хиляди евро, като 10 от тях плащат „жълто-черните“, а останалите Майнц 05.

Както е известно, през юли 2017-а Неделев подписа за З годни с „жълто-черните“. Договорът му с Майнц 05 бе до юни тази годдина. Той обаче отдавна не влизаше в плановете на немския клуб и след два периода на преотстъпване е Ботев пловдивчани си го върнаха. Майнц 05 обаче запази 60% от правата върху играча при следващ трансфер.