Памперса отстъпи на руснак в спорен двубой

снимка: bgboxing.org

В среща в категория до 52 килограма на световното първенство по бокс Александър Александров /България/ загуби по точки от Миша Алоян /Русия/ и приключи участието си в шампионата.

 

Двубоят бе много нечист, като тон за това даваше руският боксьор Миша Алоян, който е настоящ световен шампион от Баку-2011, европейски шампион от Москва-2010 и бронзов медалист от летните олимпийски игри в Лондон-2012.

 

Реферът на ринга на няколко пъти направи устни забележки на Алоян за нечиста игра, но не му даде официално предупреждение, може би респектиран от титлите му.

 

Буквално три-четири секунди преди края на втория рунд Миша Алоян нанесе страхотен удар с глава на Александър Александров и българският боксьор бе в много тежък нокдаун. Реферът обаче не реагира.

 

През третия рунд Александър Александров явно нямаше физически сили "от нокдауна с глава" и след последния удар на гонга за победител по точки с 3:0 съдийски гласа бе обявен Миша Алоян.

 

По-късно на ринга в Алмати излиза още един български боксьор - Айрин Исметов ще кръстоса ръкавици с Игор Лазарев /Израел/ в среща в категория до 64 килограма.