Пакиао малко по-лек от Мейуедър

Най-накрая! Мачът на ХХI век е насрочен!

галерия:

снимка: БТА/AP

Мани Пакиао е с 0.5 кг по-лек от Флойд Мейуедър, стана ясно след официалното претегляне преди най-скъпия и дългоочакван боксов дуел за всички времена.

Филипинският герой отчете тегло 65.770 кг, докато американската суперзвезда – 66.240, като около 10 хиляди зрители наблюдаваха кантара преди сблъсъка в неделя сутринта в „МГМ Гранд Гардън Арена“ в Лас Вегас.

Повече от пет години бленуваният двубой бе планиран, преди най-накрая да стане факт за радост на стотици милиони фенове по света. Непобеденият Мейуедър (47-0, 26 нокаута) е фаворит на повечето специалисти, но съперникът му е с големи шансове да му нанесе историческо първо поражение – статистиката на Пакиао е 57-5-2 с 38 нокаута.

Залозите за събитието в САЩ непрестанно се увеличават и „заплашват“ да надвишат активността преди грандиозния финал на първенството по американски футбол „Супер Боул“.

Близо 87% от залагащите подкрепят Пакиао, чиито шансове да спечели се определят на 2 към 1, докато по-солидните залози, надвишаващи на моменти 1 милион долара, са за Мейуедър.