Отложиха делото срещу Кюстендилеца за 10 октомври

Вчера лидерът на Сектор "Г" Иван Велчев бе в съда заради ексцесиите по време на мача Локомотив - ЦСКА в Пловдив. Решение няма, делото беше отложено за 10 октомври. Причината - липса на единия съдебен заседател. Това разкри самият той на стената си във "Фейсбук".

38-годишният Велчев е обвинен в престъпление по чл. 325 ал. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 29 ал. 1 б."а" и б."б" от НК, за това, че на 26 ноември 2017 година в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото по време на мача между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Тогава срещата беше прекъсната за няколко минути заради сбиване между двете агитки. В мелето участваха и фенове от Русия.

Според обвинението Кюстендилеца е бил от първите лица, слезли на пистата от трибуната, като държал в ръцете си колан. Засилил се към феновете на Локо и започнал да нанася множество хаотични и силни удари с колана си. Велчев демонстративно е проявил агресия и жестокост, както и незачитане на личната неприкосновеност.