Откриването на Мондиала със сигурност ще бъде в Сао Пауло

снимка: БТА/AP

Билетите за мачовете от Световното първенство по футбол това лято в Бразилия се радват на огромен интерес от феновете. Това съобщи генералният секретар на Световната федерация по футбол (ФИФА) Жером Валке по време на инспекцията на стадион Арена Коринтианс в Сао Пауло.

По неговите думи до момента са получени повече от 10 милиона заявки за билети. Валке каза още, че най-сериозно внимание се отделя на град Сао Пауло:

"В момента Сао Пауло се намира под най-голям натиск в сравнение с останалите 11 града, които ще приемат мачове от шампионата, защото първите впечатления на света от Бразилия ще бъдат от този град.

В Южна Африка ние имахме проблеми с организацията, но извлякохме нужните поуки, каза още той. Световното първенство ще се състои от 12-и юни до 13-и юли, а стадионът в Сао Пауло ще бъде готов и предаден на ФИФА на 15-и април, точно 58 дни преди началото на Мондиал 2014.

До началото на първенството стадионът ще бъде проверен с три тестови мача. Но Валке гарантира, че мачът на откриването остава точно там. Ремонтните работи на стадиона в Сао Пауло трябваше да приключат на 20-и януари, но заради аварията с подемния кран на 27-и ноември, в резултат на която загинаха двама работници, се наложи отлагане.

Козирката на стадиона също пострада и се наложи да бъде изграждана част от нея отново. Тази вечер Валке ще инспектира стадиона в Куяба, който трябва да бъде открит и предаден на ФИФА на 22-и февруари.

След това той ще замине за Куритиба, където строителството нееднократно беше удължавано и сега крайният срок е март.