Откриха Световното по бокс в София

снимка: Булфото

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева откри световното първенство по бокс за младежи и олимпийска квалификация за девойки на официална церемония в зала "Арена Армеец" в София.

На церемонията присъстваха президентът на АИБА Чънко У, неговият заместник и шеф на Европейската конфедерация Франко Фалчинели, президентът на БОК Стефка Костадинова, зам-министърът на спорта Йордан Йовчев, началникът на кабинета на министъра Николай Боршуков и президентът на БФБокс Красимир Инински.

"За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с "Добре дошли" в България и столицата ни София. Приемам това домакинство като знак за доверие от страна на АИБА, като доверие и подкрепа за добрата работа и политика на федерацията по бокс.

Радвам се, че ММС и БОК сме признати партньори с политиката в областта на бокса и ви уверявам, че ние и занапред ще показваме всячески готовност на държавата да водим модерна политика в развитието на този спорт.

На всички участници в надпреварата пожелавам много сили и висока спортна класа и нека да покажем, че през тези дни "Арена Армеец" е ринг за най-смелите, най-силните и най-достойните. Нека това първенство да ви убеди още повече, че България е един достоен домакин", заяви в привествието си министър Георгиева. "

На добър час на всички участници. Щом сте тук, аз съм сигурен, че сте се подготвили добре за това важно състезание. Надявам се да се видим и на младежката олимпиада в Нанджинг", приветства състезателите д-р У, който е и член на Изпълнителното бюро на МОК.

Младежкият ни национал в кат. до 75 кг Николай Чавдаров произнесе клетва от името на спортистите. Децата от група "Пим-Пам" изпълниха българския химн, "космическият глас" Валя Балканска омая присъстващите с "Излел е Дельо хайдутин", а ансамбъл "Чинари" взриви публиката с изпълнението си с тъпани.