Мани Пакиао: Искам мач с Мейуедър

снимка: БТА/AP

След победата си над Тимъти Брадли през уикенда, филипинският боксьор Мани Пакиао заяви, че иска мач срещу непобедения шампион Флойд Мейуедър.

Пакиао побърза да изяви желанието си за мач срещу Мейуедър, след като успя да си възвърне титлата в полусредна категория на Световната боксова организация (WBO) през уикенда в Лас Вегас срещу Брадли.

35-годишният състезател каза, че чака да срещне Флойд от страшно много време и се надява това да се случи скоро. За жалост до момента не сме имали честта на наблюдаваме двама от най-великите боксьори на своето време на един ринг.

„Готов съм за преговори 24 часа, 7 дни в седмица. Ако иска да се бием, ще се уреди мач веднага“, каза надъхано Пакиао.

Мотивацията на филипинеца може би е породена и от изказване на Мейуедър преди време, в което американецът твърди, че Мани Пакиао не е достоен противник за него.

Очаква се по-късно тази година Пакиао да се изправи срещу победителя от мача Хуан Мануел Маркес и Майк Алварадо, който ще се проведе на 17 май .

Филипинецът има горчив опит срещу мексиканеца Маркес, който успя да го нокаутира в последния от 4-те им общо сблъсъка през декември 2012 година.

Флойд Мейуедър също ще излезе скоро на ринга. Американецът ще се изправи на 3 май срещу Маркос Майдана, а в мача ще бъде заложена и титлата в полусредна категория.

В таблицата долу ще може да видите сравнителна характеристика на победите на Мани Пакио и Флойд Мейуедър.

Пакиао

 

Мейуедър

56

Победи

45

5

Загуби

0

2

Равенства

0

38

Победи с нокаут

26