Откриха паметна плоча, посветена на 100-годишнината на Левски

галерия:

снимка: facebook.com/levskinews

Паметна плоча, посветена на вековния юбилей на Левски и на мястото, където е построено първото игрище на "сините" беше открита на метростанция "Стадион Васил Левски".

Инициативата е на привърженици на клуба от "Източен фронт" и техни съратници. 60-килограмовата плоча е с юбилейната емблема на клуба с текст "От 1914 до безкрай".

Има и надпис "На 50 метра оттук беше построен първият стадион на Левски". Визира се игрище "Левски", построено през 1926 година и обновено изцяло през 1934 година. Съоръжението е било в близост до стадион "Юнак" и се е намирало точно между "Орлов мост" и настоящия стадион "Васил Левски".

Инициативата е една от последните през юбилейната година и е част от многото подобни през 2014 г., с които бе отбелязана стогодишнината на "синия" клуб.

Левски беше представен от спортния директoр и треньор Георги Иванов, от изпълнителния директор по финансовите въпроси Константин Баждеков, директора на ДЮШ Даниел Боримиров, директора на детско-юношеската школа на стадион "Раковски" Станислав Ангелов, капитана Владимир Гаджев, Пламен Крумов и служители от клуба.