Дано няма сняг, надяват се на Лаута за мача с Черно море

Помощник-треньорът на Локомотив (Пловдив) Петър Пашев даде днес традиционната си пресконференция на Лаута, на която основна тема беше предстоящия двубой срещу Черно море в събота.

Ето какво каза Пашев пред медиите:

"Бързо изминаха дните след мача с Марек. Обстановката в отбора е съвсем спокойна. Има настроение. Радващото е, че вече всички са здрави. Единствено Божидар Стойчев е с травма в рамото – всички останали тренират с основната група.

Предстои ни един не лек двубой с Черно море, имайки предвид резултатите от последните им мачове. Изключвам естествено последния им двубой, който загубиха от Литекс. Ще подходим с респект към тях. Разбира се, ще направим всичко възможно, за да излезем победители. Всички предпоставки за един хубав мач са на лице. Остава само времето да задържи така, без да падат някакви големи снегове.

Няма да играем мача с Черно море с мисъл за реванша с Ботев за Купата на България. За пловдивското дерби ще започнем да мислим от понеделник.

Положителната промяна в последните месеци се дължи най-вече на нормалните, чисто човешки отношения в отбора. Аз вече бях споменал, че намалихме малко темпото в тренировките. Повечето от футболистите не бяха водили пълноценна подготовка и в един момент се получи претоварване. Сега нещата са доста по-спокойни. Всичко е въпрос на психология.

Намуши и Ласиман се върнаха в отбора и днес тренираха. Мисля, че почти всички неща между Ласиман и Локо (Сф) са изяснени и след Нова година той ще може да получи състезателни права за нашия отбор."