Отказаха промяната на името на Хъл Сити

снимка: БТА/AP

Английската футболна асоциация отказа предложението на собственика на Хъл Сити за промяна на името на "Хъл Тайгърс" (Hull Tigers).

Собственикът на отбора от Премиършип Асем Алам твърди, че ако името бъде променено, ще бъдат привлечени нови инвеститори и ще подобри положението на клуба в чужбина в маркетингово отношение.

През януари египетският бизнесмен заплаши да напусне клуба, ако предложението му бъде отхвърлено. В сряда обаче на съвещанието на Футболната асоциация 63.5% гласуваха против.

Това решение идва само няколко дни преди полуфинала за Купата на ФА между Хъл Сити с Шефилд Юнайтед. Двубоят на "Уембли" е в неделя, а другият полуфинален мач противопоставя Арсенал и Уигън.

От пристигането си в Хъл Сити през 2010 година Алам е инвестирал 125 милиона долара и спаси отбора от финансов колапс. В последствие стабилността, която осигури, помогна на "тигрите" да се изкачат до Висшата лига на Англия. Представянето през този сезон е солидно и изглежда, че догодина Хъл отново ще е част от Премиършип.