Отива ли си Мартин Уитмарш от МакЛарън?

Отборният директор на МакЛарън Мартин Уитмарш може да е на път да напусне знаменития британски екип във Формула 1, след като предшественикът му Рон Денис се завърна на ръководен пост в отбора.

Денис, който бе начело на МакЛарън по време на славните години от края на миналия век, вече е новият изпълнителен директор на МакЛарън Груп. Това не означава задължително, че той ще бъде и отборен директор, но спекулациите в медиите вече започнаха и според тях Уитмарш ще бъде освободен заради трагичното представяне през сезон 2013.

Британският екип достигна невиждани от около 20 години падения във Формула 1 и завръщането на Денис е логично решение в търсене на ръководни промени. Бордът на директорите на МакЛарън през последните две години отказваше да даде власт на Денис и накланяше везните към Уитмарш, но след провала миналата година всички са на едно мнение – нужна е истинска и радикална промяна.

Официалното съобщение на МакЛарън по темата е, че засега няма промяна на отборния директор, но по темата ще се говори повече следващия месец. Според авторитетни издания обаче Денис има желание да се завърне на питуола и поради тази причина ще посочи вратата на Уитмарш.

Любителите на конспирацията съзряха един довод в полза на Уитмарш – Фернандо Алонсо категорично няма да се завърне в МакЛарън, ако Рон Денис е отборен директор, а британският екип има желанието да ангажира 2-кратния световен шампион за в бъдеще.