От Левски призоваха: Ела на стадиона, почети Гунди!

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски ще отдели по 1 лев от всеки продаден билет от домакинските мачове с Лудогорец, ЦСКА-София и Верея за празненствата за 75-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов. Честването ще се състои на 4 май в домакинството на Ботев (Пловдив) за първенство. 

"Мачът за първенство на 4 май 2018 г. срещу Ботев Пловдив ще бъде специален за клуба ни и всички вас, защото в този ден се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, при това с мач срещу единствения друг клуб, за който той е играл в кариерата си. Искаме да ви поканим на нов голям левскарски празник, с който достойно да отбележим юбилея от рождението на Гунди и да поставим начало на честванията.

Тези чествания ще продължат с различни инициативи, най-важната от които е възстановяването на турнира за купата "Георги Аспарухов" с мач срещу авторитетен съперник. През следващата седмица ще бъдат огласени подробности за планирания левскарски празник, който да почете най-голямата ни легенда", пише ръководството на 26-кратните шампиони.

"Ръководството на клуба взе решение да отдели по 1 лев от приходите от всеки билет в предстоящите домакински мачове за първенството и купата съответно изминалия с Лудогорец, предстоящия с Верея и този с ЦСКА-София, които да вложим в хореографията и подготовката на празненствата в мача срещу Ботев (Пловдив). Така ще продължим традицията от честванията на стогодишния юбилей и 50 години от първия мач на Левски в европейските турнири, за които левскарската общност имаше огромен принос.

Набраните средства ще позволят да направим още по-добър празник, такъв, какъвто паметта и името на Гунди заслужават. Използваме повода, за да поканим на този мач и привържениците на Ботев (Пловдив) с надеждата, че ще бъдат достойни участници и ще допринесат да бъде почетен достойно най-големият български футболист", се казва в съобщението на Левски.