Освободиха от ареста бивш вицепрезидент на ФИФА

снимка: БТА/AP

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, по-рано задържан от службата на Тринидад и Тобаго, е бил освободен под гаранция от 2,5 милиона долара, съобщава РИА Новости.

Припомняме, че вчера властите в страната разпространиха заповед за арест на Уорнър, който заяви, че е невинен, но въпреки това се предаде на полицията.

ФИФА се намира в безпрецедентна криза, след ареста на висши чиновници при сутрешна полицейска акция в Цюрих след продължително разследване на ФБР, докато швейцарските власти едновременно кандидатстваха за световните първенства през 2018 и 2022 година, пише The Guardian, цитиран от "Фокус".

Драматичният ден за управляващите от световната федерация по футбол започна след като 12 цивилни полицаи проведоха операция в петзвезден хотел в Цюрих и завърши с поразителна пресконференция в Бруклин, на която директорът на ФБР и американският главен прокурор обвиниха висши чиновници от ФИФА в председателстване на „Световната купа на измамите“.

 Швейцарската полиция арестува седем от 14-те лица, обвинени от правосъдното министерство на Съединените щати, девет от които са бивши ръководители на ФИФА. Всички те могат да бъдат осъдени на до 20 години затвор, посочва Труд.