Още лоши новини за Плачи: И Дани Милушев се контузи

Нови проблеми се стовариха на главата на националния селекционер Камило Плачи преди домакинствата срещу Сърбия от Световната лига по волейбол.

За мачовете, които са тази събота и неделя (7 и 8 юни) отпадна и диагоналът Данаил Милушев. На вчерашната тренировка на тима в "Арена Армеец" Дани е изкълчил глезен минути преди края на заниманието.

Снощи волейболистът премина прегледи, за да се установи колко сериозна е травмата. След направените тестове, лекарският щаб е постановил 10 дни почивка за състезателя.

Така по всяка вероятност в състава за мачовете срещу Сърбия за пръв път в 12-те ще попадне диагоналът на шампиона Марек Венелин Кадънков.

Състоянието на Милушев ще бъде следено всеки ден предвид предстоящото маратонско пътуване за тима от следващата седмица.

Във вторник, 10 юни, отборът заминава за Сургут, където гостува на Русия, а след това директно лети за Чикаго за два мача срещу САЩ. Последната част от турнето ще бъде в Нови Сад и Ниш за визити на Сърбия в края на юни.

За първия домакински двубой срещу западните ни съседи тази събота в "Арена Армеец" са продадени около 4 хиляди билета, но се очаква интересът да расте с наближаването на мача.

Двубоите срещу Сърбия ще бъдат излъчени пряко по ТV7.